Concerthistorie

Voorjaarsconcert 2024

In de avond van zaterdag 20 april speelde Fanfare Zuiderwoude onder leiding van Peter Goosensen haar voorjaarsconcert in het dorpshuis van Zuiderwoude. Het repertoire was uiteenlopend van spannende muziek uit Pirates of the Caribbean tot een vrolijke mars. Ook het opleidingsorkest liet van zich horen. Door de doedelzak-achtige klanken waande je je tijdens Tales from Scotland even in Schotland. Dank aan alle bezoekers.

Een muzikale start van 2024: het Nieuwjaarsconcert

Zondag 7 januari werd er in een gezellig vol dorpshuis genoten van de muziek van zowel het fanfareorkest als het opleidingsorkest. In de pauze werd er appeltaart uitgedeeld die door verschillende mensen zelf was gebakken.

De jubilarissen werden feestelijk in het zonnetje gezet door de voorzitter Joost Klein.
Op de foto: Joost Klein - Voorzitter; Ellen Pronk - 25 jaar lid; Jeanne Klein v.d. Broek - 40 jaar lid; Marjan Dekker en Gerco Kalverboer - 12 ½ jaar lid.
Allen hartelijk gefeliciteerd!

Lijkt het jou leuk om ook een blaasinstrument te spelen?
Wij kunnen zorgen voor betaalbare les en een instrument in bruikleen.
Bekijk de poster hieronder en de site voor meer informatie.
Je mag ook altijd contact opnemen voor al je vragen.

Vrienden van Zuiderwoude Live

"We willen laten zien dat we geen saaie fanfare zijn, en dat muziek maken leuk is". Dat was de insteek van het bijzondere concert dat 25 november door de fanfare georganiseerd werd. We konden honderden bezoekers ontvangen in een schuur die was omgetoverd tot een sfeervolle concertzaal. Een podium, licht en geluid, een bar: alles was er. Het feest kon beginnen.
In het hoofdprogramma, dat gepresenteerd werd door André Peereboom, begeleidde de fanfare verschillende zangers en zangeressen, afgewisseld met livemuziek van de band FourS en andere muzikale acts. Er kwamen veel klassiekers langs die meegezongen konden worden, eventueel met steun van de teksten die op schermen werden gepresenteerd. Naarmate de avond vorderde, werd de sfeer steeds feestelijker en werd er steeds meer gedanst.
Het einde van het hoofdprogramma was beslist niet het einde van het feest. Na een intermezzo  betrad de band Postman and the Ramblers het podium. Zij speelde nummer na nummer, voordat het concert uiteindelijk in de nachtelijke uren tot een einde kwam.
Fanfarecorps Zuiderwoude is heel dankbaar aan alle artiesten, vrijwilligers, sponsoren, bezoekers en anderen die hebben geholpen om dit unieke concert mogelijk te maken. We kijken terug op een prachtig evenement.

André Peereboom zingt Avond van Boudewijn de Groot terwijl het orkest hem begeleid.
Foto: René Olde Olthof

Highfive+1 bleek uiteindelijk zelf Highfive+2 te zijn.
Foto: René Olde Olthof 

Diverse muzikale optredens zonder de fanfare zorgen voor afwisseling in het concert en geven het orkest de gelegenheid even op adem te komen.
Foto: René Olde Olthof

Het fanfare-orkest speelt onder leiding van Peter Goosensen.

Foto: René Olde Olthof

Carla Alberts zingt de Johny Medley terwijl het orkest speelt.
Foto: René Olde Olthof

Aan het einde van het hoofdprogramma staan alle artiesten nog een keer op het podium. Links staat de jeugdige band FourS.
Foto: René Olde Olthof

De band Postmand and the Ramblers treedt op na het hoofdprogramma, terwijl het publiek kan genieten van een drankje of een verse snack.
Foto: Cas Wackie Eysten

Door onder andere deze aankondigingsposter met de hele line-up kwamen er honderden bezoekers op het concert af.

Pinkstervuurviering in de Grote Kerk in Edam (2023)

 Trilveenfestival

 Op 13 mei 2023 hebben we gepeeld op het Trilveenfestival in De Ilp. Bij het inspelen bleek dat er uit de altsaxofoon van Greta geen noot meer uitkwam. Gelukkig kon er een sax geleend worden van muziekvereniging De Ilp en konden wij (na dit stressmomentje) aan het optreden beginnen. Het intropraatje werd gedaan door een lid van Den Ilp. The Exodus Song waar we mee begonnen is een mooie stuk om even de piano´s en forto´s met de puntjes op de i te krijgen. Pilatus, Mountain of Dragons was het tweede te spelen werk. Hierin heeft de saxgroep een prominente rol wat goed klonk in mooie harmonie. Pavane in Blue een werk met een solo voor de trompet en de altsax. Queens Park Melody: een fijn-in-het-gehoor muziekstuk. Je waant je echt in een park met een mooie melodie. Er deden in totaal zeven muziekverenigingen aan het festival mee, de organisatie had het goed in de hand en er was en goede sfeer. Altijd leuk om ook andere te horen spelen. Al met al een geslaagd Festival. 


Nieuwjaarsconcert 2023

8 januari ’23 heeft ons orkest en opleidingsorkest o.l.v Peter Goosensen haar Nieuwjaarsconcert gegeven. Fijn dat het weer kon na 2 jaar coronamaatregelen.
Het werd als vanouds een vol dorpshuis, de zelfgebakken appeltaart, aangeboden door de leden, en de koffie liet het publiek zich goed smaken. Leuk om heel wat oude leden, dorpsgenoten en bekenden te ontmoeten. 

We hadden een mooi repertoire zoals The Exosus song, Pilatus: Moutain of Dragons, Queen Greatest Hits, Moment for Morricone e.a. Het opleidingsorkest liet ook nog iets van zich horen zoals Joint he Band!, De Zuiderzee e.a.
Evelyn Klein Haneveld werd in het zonnetje gezet zij is 12 ½ jaar lid van de vereniging en kreeg een speldje opgespeld door de voorzitter Joost Klein.
Al met al een geslaagd concert.

Lichtjestocht

Op zaterdag 17 december vond de lichtjestocht plaats in Broek in Waterland. Mensen werden door Romeinen op weg gestuurd en bij het voltooien van hun avontuurlijke wandeltocht kwamen ze uiteindelijk bij het pasgeboren kindje in de kerk. Daar speelde de fanfare en het opleidingsorkest van fanfare Zuiderwoude kerstliedjes o.l.v. Peter Goosensen. 


Rommelmarkt

Op zaterdag 5 november 2022 organiseerde de fanfare een rommelmarkt in het dorpshuis van Zuiderwoude. Er was van alles te koop en het was een gezellige dag.


Lichtjestocht
Scrol verder naar beneden voor het vervolg van deze pagina.

Lichtjestocht
Scrol verder naar beneden voor het vervolg van deze pagina.

10-2022: Halloween concerten opleidingsorkest

Het opleidingsorkest van Fanfare Zuiderwoude i.s.m. muzikanten van de Waterlandse Harmonie twee Halloween concert. Eén in Zunderdorp op 28 oktober en één in Zuiderwoude op 29 oktober. In een mooi aangekleed dorpshuis vol met skelettenslingers met doodskoppen en lichtflitsende lampen die op de muziek reageerde was het al een feestje om binnen te zijn.

 De orkestleden waren verkleed als Heks, met enge maskers, zwarte kleding en met hier en daar een griezelige spin of spinnenweb op het gezicht getekend.

Er werd een spannend  verhaal verteld over de avondmist rond om het dorp, dat je maar beter binnen kon blijven en dat er toch iemand in de avond naar huis moest…. Dit werd verteld door Hanneke en omspeelt door het orkest.

Een leuke geslaagde avond.

Halloweenconcert
Scrol verder naar beneden voor het vervolg van deze pagina.

Halloweenconcert
Scrol verder naar beneden voor het vervolg van deze pagina.

Halloweenconcert
Scrol verder naar beneden voor het vervolg van deze pagina.

Halloweenconcert
Scrol verder naar beneden voor het vervolg van deze pagina. 

Halloweenconcert
Scrol verder naar beneden voor het vervolg van deze pagina.

 Halloweenconcert
Scrol verder naar beneden voor het vervolg van deze pagina. 

Poster van Halloweenconcert
Scrol verder naar beneden voor het vervolg van deze pagina. 

09-2022: Nieuwe dirigent en medewerking kerkdienst Edam

De vakantie is weer voorbij en we zijn weer met frisse moet en een “nieuwe” dirigent begonnen. Uit de 4 proefdirecties van verschillende dirigenten is de heer Peter Goosensen "uit de bus" gekomen. Het is voor iedereen even wennen na 14 jaar dezelfde dirigent te hebben gehad maar we hopen en vertrouwen er op dat het goed zit.

 Ons eerste was op 18 september met medewerking aan de Kerk Startdienst te Edam. Wij speelden in de dienst “Save Me” van Brian May arr. Hendrik de Boer, “The Musical Village” van Jacob de Haan en begeleidden 3x de samenzang. In de dienst ging Charlotte Kremer uit Zuiderwoude voor en deze werd gehouden in de Grote kerk van Edam.
Onderstaande foto is van de laatste repetitie.

06-2022: Fanfare Zuiderwoude in Duitsland

 Fanfare Zuiderwoude naar Duitsland. Van 24 t/m 26/ juni zijn de leden met partners naar Duitsland Winterberg/Neuastenberg geweest. We werden verdeeld in 2 groepen Gasthof Berghaus en All Seasons. De All Seasons is van Willem Knip en zijn partner Peter. Willem is jarenlang lid van onze vereniging geweest. We kregen daar een warm onthaal en er was een prima programma voor ons gemaakt. Na aankomst even ontspannen in de prachtige tuin achter de B&B en daarna een heerlijk diner op de berg. De volgende dag een concert in dezelfde ruime tuin bij Willem en Peter. Daarna kon ieder doen wat hij/zij wilde met in de avond een heerlijke BBQ bij het Gasthof Berghaus. De laatste dag concert in het Kurpark te Winterberg. Laat er nu 2 Kurparken in Winterberg zijn en……….onze trombonist met 2 saxofonisten in het verkeerde park staan oepss. Gelukkig kwam alles weer goed terecht maar het was wel even spannend. 

In het park stond een prachtige muziektent, we paste en net met zijn allen op. De concentratie van de leden was prima, het klonk er geweldig. Het muziekstuk La Miserables, wat nog niet zolang op de lessenaar stond, klonk als een klok, prachtig. Na dit hele fijne, gezellige en muzikale weekend een dank aan de organisatoren en de gastheren en vrouw voor de fijne tijd die wij bij jullie hebben gehad.

www.berghauswinterberg.nl www.bedandbreakfastallseasons.nl

Winterberg
Scrol verder naar beneden voor het vervolg van deze pagina. 

Winterberg
Scrol verder naar beneden voor het vervolg van deze pagina.

Winterberg
Scrol verder naar beneden voor het vervolg van deze pagina.

Onderstaande concerten hebben hun eigen pagina op de website:

Pastorietuinconcert 2022 en afscheid Thomas

7 juli was het jaarlijkse pastorietuinconcert, dit waar was het extra bijzonder, onder andere vanwege het afscheid van onze dirigent Thomas.

Jubileumconcert 100+2 jaar en Erepenning

In november 2020 bestond de fanfare 100 jaar en ontvingen we een Koninklijke Erepenning. Twee jaar later konden we eindelijk ons jubileum vieren. Dat concert is terug te kijken en luisteren.