Concerthistorie

Logboek van concerten én andere activiteiten

Rommelmarkt

Op zaterdag 5 november 2022 organiseerde de fanfare een rommelmarkt in het dorpshuis van Zuiderwoude. Er was van alles te koop.

10-2022: Halloween concerten opleidingsorkest

Het opleidingsorkest van Fanfare Zuiderwoude i.s.m. muzikanten van de Waterlandse Harmonie twee Halloween concert. Eén in Zunderdorp op 28 oktober en één in Zuiderwoude op 29 oktober. In een mooi aangekleed dorpshuis vol met skelettenslingers met doodskoppen en lichtflitsende lampen die op de muziek reageerde was het al een feestje om binnen te zijn.

De orkestleden waren verkleed als Heks, met enge maskers, zwarte kleding en met hier en daar een griezelige spin of spinnenweb op het gezicht getekend.

Er werd een spannend  verhaal verteld over de avondmist rond om het dorp, dat je maar beter binnen kon blijven en dat er toch iemand in de avond naar huis moest…. Dit werd verteld door Hanneke en omspeelt door het orkest.

Een leuke geslaagde avond.

09-2022: Nieuwe dirigent en medewerking kerkdienst Edam

De vakantie is weer voorbij en we zijn weer met frisse moet en een “nieuwe” dirigent begonnen. Uit de 4 proefdirecties van verschillende dirigenten is de heer Peter Goosensen "uit de bus" gekomen. Het is voor iedereen even wennen na 14 jaar dezelfde dirigent te hebben gehad maar we hopen en vertrouwen er op dat het goed zit.

Ons eerste was op 18 september met medewerking aan de Kerk Startdienst te Edam. Wij speelden in de dienst “Save Me” van Brian May arr. Hendrik de Boer, “The Musical Village” van Jacob de Haan en begeleidden 3x de samenzang. In de dienst ging Charlotte Kremer uit Zuiderwoude voor en deze werd gehouden in de Grote kerk van Edam.
Onderstaande foto is van de laatste repetitie.

06-2022: Fanfare Zuiderwoude in Duitsland

Fanfare Zuiderwoude naar Duitsland. Van 24 t/m 26/ juni zijn de leden met partners naar Duitsland Winterberg/Neuastenberg geweest. We werden verdeeld in 2 groepen Gasthof Berghaus en All Seasons. De All Seasons is van Willem Knip en zijn partner Peter. Willem is jarenlang lid van onze vereniging geweest. We kregen daar een warm onthaal en er was een prima programma voor ons gemaakt. Na aankomst even ontspannen in de prachtige tuin achter de B&B en daarna een heerlijk diner op de berg. De volgende dag een concert in dezelfde ruime tuin bij Willem en Peter. Daarna kon ieder doen wat hij/zij wilde met in de avond een heerlijke BBQ bij het Gasthof Berghaus. De laatste dag concert in het Kurpark te Winterberg. Laat er nu 2 Kurparken in Winterberg zijn en……….onze trombonist met 2 saxofonisten in het verkeerde park staan oepss. Gelukkig kwam alles weer goed terecht maar het was wel even spannend.

In het park stond een prachtige muziektent, we paste en net met zijn allen op. De concentratie van de leden was prima, het klonk er geweldig. Het muziekstuk La Miserables, wat nog niet zolang op de lessenaar stond, klonk als een klok, prachtig. Na dit hele fijne, gezellige en muzikale weekend een dank aan de organisatoren en de gastheren en vrouw voor de fijne tijd die wij bij jullie hebben gehad.

www.berghauswinterberg.nl www.bedandbreakfastallseasons.nl

Onderstaande concerten hebben hun eigen pagina op de website.

Pastorietuinconcert 2022 en afscheid Thomas

7 juli was het jaarlijkse pastorietuinconcert, dit waar was het extra bijzonder, onder andere vanwege het afscheid van onze dirigent Thomas.

Jubileumconcert 100+2 jaar en Erepenning

In november 2020 bestond de fanfare 100 jaar en ontvingen we een Koninklijke Erepenning. Twee jaar later konden we eindelijk ons jubileum vieren. Dat concert is terug te kijken en luisteren.